Søg i livsforløb

I 2022 forventer vi at alle interesserede her på sitet kan søge og få vist de mest sandsynlige links mellem samme person i folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller 1787 til 1901. Det er det, vi i Link-Lives kalder livsforløb.

Nogle links vil være ret sikre, men mange vil vi have flere mulige kandidater til. Derfor arbejder vi med at udvikle en måde at vise livsforløb og familieforbindelser på, som er overskuelig, selvom de alternative kandidater til hvert link også skal fremgå.

Samtidig vil vi informere om på hvilket grundlag, de mulige kandidater til at være den samme person er fundet, og hvorfor topkandidaten er topkandidat. Det er en udfordring, vi arbejder med lige nu.

Når vi har de første håndtegnede udkast klar, lægger vi dem op på denne side. Senere kommer mere gennemarbejdede betaversioner, og når vi har noget, der virker, holder vi rejsegilde. Det tror vi på bliver i 2021.

Personfølsomme oplysninger

Fra 2022 begynder vi at arbejde med perioden 1901 til 1968. Disse livsforløb og familieforbindelser bliver ikke vist her på sitet, før de er blevet så gamle, at de ikke længere er beskyttet af arkivloven og EU’s persondatabeskyttelsesregler (GDPR). Det sker, når arkivaliet, vi har en oplysning fra, er mere end 70 år gammelt OG den person oplysningen omhandler, har været død i mere end 10 år.

Derfor kan vi, som tiden går, udvide perioden, vi viser først med begravelsesoplysninger og senere folketællingerne én ad gangen.

Læs mere om Link-Lives

Læs mere om tidsplanen

Eksempel på livsforløb
Dette er et eksempel på et livsforløb, der er sammensat ‘i hånden’ ved ganske almindelige kildeundersøgelser på Rigsarkivets og Københavns Stadsarkivs hjemmesider. Livsforløbet er her vist ganske forenklet og viser ikke alle de oplysninger om kilderne, som selvfølgelig er nødvendige for at livsforløbet kan bruges til forskning. I Link-Lives ved vi endnu ikke, hvordan livsforløb vil se ud, når vi en dag kan vise dem her på sitet. Anders Jensens livsforløb viser dermed blot princippet med at forbinde informationer fra forskellige kilder om den samme person.