Folktællingsskemaer
Folketællingsskemaer på Rigsarkivet. Vær med til at indtaste folketællingerne i Dansk Demografisk Database

Tast og skab råstoffet i Link-Lives

Livsforløbene i Link-Lives baserer sig på kilder, der er indtastet af frivillige gennem mange år. Ved at indtaste arkivmateriale, skaber du det råstof, der bliver linket sammen til livsforløb.

På Rigsarkivet og på Københavns Stadsarkiv kan du deltage i forskellige indtastningsprojekter. Herunder får du en oversigt over de projekter, der lige nu er mest relevante for Link-Lives.

Links til yderligere beskrivelse af projekterne, samt info om tilmelding finder du ved beskrivelsen af hvert enkelt projekt.

Indtast folketællinger i Dansk Demografisk Database

Centralt for dannelsen af livsforløb i Link-Lives står ca. 20 millioner indtastede folketællingsposter, indtastet af frivillige i Dansk Demografisk Database igennem mere end 25 år. Syv folketællinger er komplet indtastede, men der er stadig mange uindtastede årgange tilbage.

Vil du være med til at indtaste folketællinger?

Gå til indtastning af folketællinger i Dansk Demografisk Database

Indtast københavnske begravelser

De københavnske begravelser 1861-1940 er under indtastning hos Københavns Stadsarkiv. I begravelsesprotokollerne indtastes oplysninger om alle de personer, der er blevet begravet i København; deres adresser, alder, dødsårsag og meget mere. Begravelsesprotokollerne vil i indtastet form bl.a. kunne belyse sammenhængen mellem dødsårsag og byens geografi.

I Link-Lives vil oplysningerne blive linket sammen med personernes dåb, vielser og indførsel i folketællingerne, og dermed tilføje et helbredsmæssigt aspekt til de københavnske livsforløb.

Vil du være med til at indtaste begravelsesprotokoller?

Gå til indtastning af begravelser hos Københavns Stadsarkiv

Indtast dødsattester på Rigsarkivets indtastningsportal

I Rigsarkivet opbevares millionvis af gamle dødsattester med oplysninger om den afdødes fødested og fødselsdato, dødsdato, dødssted og dødsårsag, og ofte også beskæftigelse. De ældste attester er fra begyndelsen af 1800-tallet. Dødsattesterne er en guldgrube for såvel slægtsforskere som for forskere i sygdoms- og sundhedshistorie.

På Rigsarkivets indtastningsportal indtaster frivillige hver måned cirka. 10.000 dødsattester, som dermed bliver søgbare og læsbare for alle. De indtastede dødsattester vil med tiden også indgå i Link-Lives, og være med at til at kaste lys over fx sammenhænge mellem dødsårsager og sociale forhold.

Vil du være med til at indtaste dødsattester?

Gå til dødsattester på Rigsarkivets indtastningsportal

Andre måder at bidrage til Link-Lives

I løbet projektets løbetid vil der opstå en række andre opgaver, hvor vi håber, at frivillige, fx slægtsforskere har lyst til at bidrage.

Opgaverne vil fx være at kvalitetstjekke links, standardisere data eller koble yderligere informationer til et livsforløb. Hvilke opgaver, vi vil efterlyse hjælp til, er endnu ikke afklaret, men vi vil informere om dem på denne hjemmeside. Tilmeld dig evt. vores nyhedsbrev, hvis du holdes opdateres om Link-Lives.