Sidst opdateret: 18. maj 2022

Formål

Websitet Link-Lives.dk drives af Københavns Stadsarkiv.

Link-Lives.dk fortæller om forskningsprojektet Link-Lives, der er et samarbejde mellem Saxo Instituttet og Center for proteinforskning på Københavns Universitet, Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv.

Dine brugeroplysninger

Ved at oprette dig som bruger på hjemmesiden link-lives.dk giver du samtidig samtykke til at Københavns Stadsarkiv registrerer og behandler nogle oplysninger om dig og din adfærd på link-lives.dk.

Samtykket gives i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver til trække dit samtykke tilbage og dermed få slettet dine brugeroplysninger ved at skrive til linklives@hum.ku.dk.

Du kan herunder læse hvilke oplysninger, der registreres om dig, samt hvordan du bruges.

Brug af personoplysninger

Når du opretter dig som bruger på link-lives.dk registrerer vi følgende oplysninger om dig: Navn, brugernavn og email.

Derudover registrerer vi dine bidrag til link-lives.dk, dvs. pt. hvilke og hvor mange links du giver feedback på. Derudover registrerer vi hvornår du er logget ind og hvor mange gange, du har logget ind.

Oplysningerne bruges til at dokumentere hvor stor brugerdeltagelsen er på link-lives.dk. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser.

Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig på link-lives.dk, skal du rette henvendelse til linklives@hum.ku.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret.

Link-lives.dk drives af Københavns Stadsarkiv, Københavns Rådhus, 1599 København V. Dataansvarlig er Elisabeth Bloch, Københavns Stadsarkiv elbloc@kk.dk.

Sletning af dine brugeroplysninger

Så længe du er aktiv på link-lives.dk gemmer vi dine oplysninger. Hvis du ikke har logget ind i 5 år slettes dine brugeroplysninger. Hvis, når og såfremt forskningsprojektet Link-Lives nedlægges, vil dine oplysninger blive slettet.

Ønsker du at få slettet dine oplysninger, skal du rette henvendelse til linklives@hum.ku.dk.

Dine bidrag fx i form af feedback på links vil blive gemt i anonymiseret form uanset om dine brugeroplysninger slettes.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge Databeskyttelsesforordningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi opbevarer dine personlige oplysninger i it-systemer med kontrollerede adgangsforhold, og vi håndterer dine brugeroplysninger forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” øverst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på link-lives.dk.

Om tilmelding til et nyhedsbrev

Hvis du tilmelder dig til nyhedsbrevet på link-lives.dk, giver du samtidig samtykke til, at Københavns Stadsarkiv registrerer og behandler oplysninger om dig.

Samtykket gives i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Det kan du gøre ved at afmelde dig nyhedsbrevet (gennem link i nyhedsbrevet eller på denne side), hvorefter vi sletter dine oplysninger. Du kan også skrive til linklives@hum.ku.dk.

Disse oplysninger behandler vi:

  • Navn
  • email
  • Digital adfærd i forhold til om du åbner nyhedsbrevet og klikker på links.

Oplysningerne bruger vi til at sende dig nyhedsbreve, føre statistik og analysere hvordan nyhedsbrevet modtages. Dine oplysninger gemmes indtil du afmelder dig nyhedsbrevet eller skriver til os om sletning. Brug linket nederst i selve nyhedsbrevet eller ved at skrive til linklives@hum.ku.dk.

Samarbejdspartnere

Vi deler dine oplysninger med partnerne i Link-Lives, nemlig:

  • Københavns Universitet, Saxo Instituttet, Karen Blixens Plads 8, 2300 København
  • Københavns Universitet, Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research, Blegdamsvej 3B, 2200 København
  • Rigsarkivet, Rigsdagsgården 9, 1218 København

Deler vi dine oplysninger med andre, vil det ske i anonymiseret form.

Dataansvar og kontaktoplysninger

Københavns Stadsarkiv er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig.

Du kan kontakte os her:
Københavns Stadsarkiv
Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V
Tlf.: +45 33 66 23 70
Email: stadsarkiv@kk.dk

Hvis du har spørgsmål om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os.

Klage

Ønsker du at klage over Københavns Stadsarkivs behandling af dine personoplysninger, har du ret til at indgive en klage til Datatilsynet, som har følgende kontaktoplysninger:

Datatilsynet
Adresse: Borgergade 28, 5, 1300 København 
E-mail: dt@datatilsynet.dk
Tlf.: +45 45 33 19 32

Ændring af persondatapolitik

Københavns Stadsarkiv kan til hver en tid og uden varsel ændre denne persondatapolitik med virkning for fremtiden. Ved ændringer i persondatapolitikken bliver brugerne på link-Lives.dk orienteret.