Frivillige har i 2019 indtastet store mængder arkivmateriale. Her er det begravelsesprotokoller fra Københavns Stadsarkiv, der tastes.
2 minutter

Flittige frivillige skaber ny data til Link-Lives

Gennem 2019 har frivillige indtastet folketællinger og begravelsesprotokoller på Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv. Med de mange nye indtastede poster kan Link-Lives skabe flere links og livsforløb.

Over 600.000 nye poster

543.000 og 74.231 – det er så mange nye poster fra folketællinger og begravelsesprotokoller, som dedikerede frivillige har indtastet hos Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv i 2019.

Hvis vi omregner de tal til timer, svarer det til, at frivillige har brugt over 30.000 timer på at gøre disse kilder søgbare til gavn for slægtsforskere, forskere og andre interesserede. Det er en kæmpemæssig indsats!

Ny data – nye livsforløb

Link-Lives kan nu med over en halv million nye indtastede poster skabe endnu flere links og livsforløb på tværs af folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller.

Efterhånden som frivillige kræfter gør flere informationer om historiske personer digitalt tilgængelige, kan Link-Lives også tilføje de ny data og forhåbentlig ende ud med livsforløb fra vugge til grav.

Et projekt på skuldrene af driftige frivillige

Link-Lives står på skuldrene af mere end 1000 frivillige, der siden begyndelsen af 1990’erne har taget initiativ til at indtaste arkivernes kilder om fortidens danskere.

Uden de frivilliges iver og virketrang til at gøre kilderne tilgængelige for slægtsforskere, forskere og alle andre interesserede havde det ikke været muligt for Link-Lives at give sig i kast med at skabe links og livsforløb.

Hjælp os – kom og vær med

Har du lyst til at hjælpe Link-Lives?

Der er endnu mange begravelser og folketællinger, som venter på at blive indtastet. Jo flere begravelser og folketællinger der er indtastet, jo flere livsforløb kan vi skabe.

Kribler dine fingre for at komme til tasterne og være med? Så læs mere om, hvordan du kommer i gang.

Læs om indtastning og find links til forskellige indtastningsprojekter